Pàgines

dimecres, 18 d’agost del 2021

Avui, si!

Ens hem aixecat a les 6:00 i hem anat a Roncesvalles a esmorzar.

Hem arribat a les 7:30 i han trigat tres quarts d'hora en servir-nos, no ens hem pogut entaular per no fer més tard. El Pau s'ha pres una pasta farcida de xocolate i l'Alfons un cafè amb llet. I amb la panxa plena hem continuat fins Sant Joan Peu de Port.

S'ha de segellar la Credencial del Peregrí. On és la credencial? On penseu que hi és? doncs a l'hotel de Pamplona.

Bé, cap problema, comencem.
 

Cap a les 9:30, en Pau surt de la Porta d'Espanya de Sant Joan! amb unes barretes energètiques com equipatge.

A les 12:20 arriba a Roncesvalles on fa una aturadeta  i continuar fins a Viscarret-Guerendain per dinar tots dos junts.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinen al bar Juan uns generosos entrepans, el Pau un de xistorra i l'Alfons de cansalada.

Fins aquí, en Pau portava fets 37 Km i 1.464 metres de desnivell total de pujada a les cames i li quedaven altres tants fins a Pamplona.

El cansament i la nyonya de després de dinar ha donat per acabada la primera etapa.

L'Alfons, mentre, s'ha dedicat a fer fotos. Bé, i a esmorzar a Sant Joan.

Fins demà i bon camí

Galeria de fotos:  https://drive.google.com/file/d/1m5bjZ1w5r3s3MoynJ9u9Mn_JIEypKtsJ/view?usp=sharing

EL PAU EN CAMÍ

Etapa 1 Saint-Jean Pierre de Port a Vizcarret 36.98km

Etapa realment dura amb grans desnivells durant tota la pujada. Molt recomanable prèviament fent tandes curtes amb bicicleta o escalfaments específics. Ja només sortir del poble ja comencen les rampes dures que et fan replantejar en quin maleït moment se t'ha acudit que fer el camí de Sant Jaume era bona idea amb rampes de fins el 28%.

Després del primer km dur, hi ha una mitja pujada constant fins el Km 3 que és quan comença el més dur que són 4 km seguits de rampes que varien entre el 12% i el 28% novament. És un tram molt dur.

Per sort rebaixa la pendent i els últims 17 km d'ascensió la majoria de rampes més dures no superen el 15% i depenent de la preparació i la bicicleta/pes de cadascú és bastant més suportable.

Un cop coronat el port del Collado Leopeder de 1429m el descens és d'una dificultat mitjana sobretot si es pretén anar ràpid. Un cop passat Roncesvalles gaudiu del camí i de les vistes perquè són precioses.

La velocitat màxima sostinguda que jo vaig arribar va ser 67,24km/h. El temps total de la etapa van ser 4h 2 minuts a 8,94km/h de mitjana. El desnivell positiu de l'etapa és de 1740,22m.

https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/saint-jean-pied-de-port-vizcarret-81348697

https://www.strava.com/activities/5877804608

https://www.ibpindex.com/ibpindex/ibp_analisis_completo.php?REF=38395095007827&MOD=BYC&LAN=es&REM=&SMD=m&FRE=10#fre

 









Comiat de el Camí

Avui s'ha llevat ennuvolat a Santiago. A les 8:30 hem anat caminant a fer cua per recollir la Compostelana que obrien a les 10:00 l'...