Pàgines

dijous, 19 d’agost del 2021

Maleïda planificació!

Avui ens hem tornat  aixecar a les 6:00 i hem anat a la cafeteria del davant a prendre alguna coseta.

Hem netejat la bici i hem anat al centre a segellar la Credencial. El Pau ha iniciat l’etapa que el portaria de Pamplona a Logroño (97 Km) i vam acordar de trobar-nos a Zirauki per esmorzar.

En Uterga, 16 Km abans, el Pau es queda sense aigua, l’Alfons estava a Zizur fent fotos. Corre, corre cap Uterga.

L’Alfons arriba a Puente la Reina (Garés) pixant-se. Entra en un bar i clar, ha de consumir. Amb la pixera no es recorda que ha quedat amb el Pau més endavant, i esmorza. Un entrepà de truita de patates amb angules.

“Papa, ja sóc a Zirauki”.

“Ostres, encara estic a Garés fent fotos”

Quedem a Lorka. Aquí si ens trobem. El Pau esmorza i l’Alfons ho torna fer.

Ens agafa l’hora de dinar a Los Arcos, una mica més de mig camí. Pau arriba abans perquè l’Alfons s’ha perdut per Lizarra (Estella) buscant lloc per aparcar i fent fotos.

 

Desprès de dinar donem per acabada l’etapa i enfilem cap a Ortigosa de Cameros a trobar-nos amb la Sara i el Coco on estan passant uns dies al poble de la família d’ell.




Nota: Portem dos dies fent la meitat de les etapes, fruit d’una planificació massa optimista. També s’ha de dir que fa molta calor al migdia. 

 

Galeria de Fotos:  https://drive.google.com/drive/folders/181EQqB8VOZkwGczcLWSlmyFyp81ZJhW9?usp=sharing


EL PAU EN CAMÍ

Etapa 2 Pamplona-Los Arcos

Etapa bastant dura, primers quilòmetres entre carrers de Pamplona i Cizur Menor fins arribar a les primeres rampes de l'Alto del Perdón. On ens trobem amb un primer quilòmetre exigent del 12% i un descans d'uns dos quilòmetres per seguir per un camí estret i amb pedres que puja sis quilòmetres més amb rampes d'entre el 8% i el 19% que es fan bastant dures però assequibles.

Baixada assequible passant pel preciós poble de Puente la Reina i posteriorment per Estella. Visita obligada a la font de vi de Irache, jo vaig emportar-me un quart d'ampolla buida per m'un pare, recomanable beure'n un raig però no massa perquè posteriorment hi ha algunes rampes dures fins a Vilamayor de Monjardín amb rampes de fins el 12%.

En definitiva etapa trenca-cames que mina una mica més les forces després de la etapa reina de Roncesvalles.

La velocitat màxima sostinguda que jo vaig arribar va ser 47,8km/h. El temps total de la etapa van ser 5h 22 minuts a 10,76km/h de mitjana. El desnivell positiu de l'etapa és de 1117,39m.

 

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/pamplona-los-arcos-81450033

https://www.ibpindex.com/ibpindex/ibp_analisis_completo.php?REF=38397675897050&MOD=BYC&LAN=es&REM=&SMD=m&FRE=5#fre

https://www.strava.com/activities/5889588585



Comiat de el Camí

Avui s'ha llevat ennuvolat a Santiago. A les 8:30 hem anat caminant a fer cua per recollir la Compostelana que obrien a les 10:00 l'...