Pàgines

dimecres, 25 d’agost del 2021

No sortim d’una que ens fiquem en altra pitjor

Avui hem sortit aviadet perquè l’etapa es llarga. Hem acordat trobar-nos a Trabaledo per esmorzar.

L’Alfons enfila cap a Cacabelos, un poble que li recorda al seu cunyat Mariano.

Després d’unes fotos, posa el TomTom per anar a Trabaledo. No hi ha ruta possible. Com és possible?. Bé, a Pereje, el poble d’abans. No hi ha ruta possible. Es dóna compte que ha posat no anar per autopistes.

A Vilafranca del Bierzo s’incorpora a la N6 pensant que és la A6. Dos carrils, un camió lent. L’Alfons l’avança per l’esquerra i es troba dos cotxes de cara. Passa quasi  fregant el camió i els cotxes. L’ensurt el deixa glaçat. Agafa la sortida més propera i para el cotxe per asserenar-se. Podia haver-se matat i matat a altra gent.

Trucada del Pau. Papa, ja sóc a Trabadelo. L’Alfons és a Cacabelos perquè s’ha perdut. Quedem a un poble més enllà, a Portela de Valcarce. Quan ens trobem, l’Alfons s’abraça al seu fill i es posa a plorar.

Esmorzem, fiquem la bici al cotxe i enfilem cap a Samos, passant per O Cebreiro.


Arribem a Samos, traiem la bici i ens adonem que la bici té el fre davanter trencat. L’hem trencat ficant-la al cotxe.

Altre inconvenient. Bé, calma, anem a visitar el monestir de Samos que existeix des de el segle VI. Ara el porten els benedictins, els mateixos que els del Valle.

Després dinar i la migdiada, anem a Sarria a un taller. Bici arreglada.

Tornem a Samos i l’Alfons va a fer unes fotos de la capella del Salvador, del segle IX, al costat d’un xiprer de més de 500 anys.


A sopar i a dormir. Deixem aquest terrible dia enrera.

Demà penúltima etapa abans de Santiago.

Comiat de el Camí

Avui s'ha llevat ennuvolat a Santiago. A les 8:30 hem anat caminant a fer cua per recollir la Compostelana que obrien a les 10:00 l'...