Pàgines

dissabte, 21 d’agost del 2021

Avui si hem fet l'etapa complerta!

Avui hem fet l‘etapa complerta de Santo Domingo de la Calzada fins a Burgos.
Ens hem aixecat a les 6:00 i hem sortit d’Ortigosa cap a Sant Domingo. El Pau ha arribat a les 8:01 a l’aberg del peregrí per segellar la credencial, l‘han dit que tancaven a les 8:00 i no l’han volgut segellar. Ells s’ho perden.


Ens hem trobat a Villafranca Montes de Oca per mejar una truita amb xoriço al bar El Pájaro però aquest havia volat, estaba tancat per jubilació, total que hem esmorzat al bar del costat.
El Pau ha pujat al port de a Pedraja on hi ha un monolit en memoria de les 300 persones afusellades en aquest indret pels feixistes sublevats.


L’Alfons no ha pogut pujar en cotxe i han quedat de tornar a trovar-se al següent poble, San Juan de Ortega.


La següent trobada ha estat a Burgos (69 Km).


A l’hotel ens han recomanat anar a dinar a Moritos, prop de la catedral però hi havia molta cua, així que hem anat a el Mesón de Burgos però no ens hem quedat perquè el cambrer portava una mascareta verda amb l’estanquera, que és la que solen portar la gent de VOX. Total, que hem acabat al Rimbombin, toma ja! La morcilla de Burgos no estaba gens malament.


Després de dinar, el Pau ha fet migdiada mentre l’Alfons ha sortit a fer fotos al voltant de la catedral. S’ha de dir que, encara que no us ho creieu, el Pau porta un munt de tremendes pujades a les cames aquests dies.

 
Hem sopat unes pizzes a l’habitació de l’hotel i ens hem posat a veure el partit de l’Athetic de Bilbao – Barça. 

 

 

Galeria de fotos: https://drive.google.com/drive/folders/1KAk9M2y1F7LJeyIUvtbpJbPB0G8t2ItV?usp=sharing


EL PAU EN CAMÍ

Etapa 4 Santo Domingo de la Calzada-Burgos

Etapa llarga, la primera que vam poder fer sencera i una alegria per la superació personal que va ser i molt emotiva.

L'etapa tranquil·la no té especials dificultats amb l'excepció de la pujada al Puerto de La Pedraja i l'ascens a la creu de Matagrande d'Atapuerca. En el primer ascens, són 3 km amb rampes dures de fins el 21% que fa dur l'ascens (gairebé a pas de caminant). Però val la pena tot l'esforç al arribar al cim de la Pedraja i contemplar com s'alça impertèrrit el monument en record de les 104 persones innocents afusellades i abandonades a la cuneta del camí durant la Guerra Civil d'Espanya en el 1936 a mans de les tropes franquistes.

El segon ascens comença al passar la població d'Atapuerca són 4 km amb unes primeres rampes dures de fins el 10% amb un km aproximadament de rampes menys dures i una pujada final de 2 km molt exigent amb rampes del 21%. La pujada no és extremadament dura amb l'excepció d'un petit tram de pedres i de que hi ha una zona militar restringida al costat del camí. Cal destacar la gran dificultat tècnica que entranya el descens amb grans pedres i sots que fan gairebé perdre el control si es baixa sense clavar frens. Allà va ser a on, a causa dels sotracs i salts, vaig perdre l'ampolla d'aigua que portava en la bici, no hem vaig ni adonar per la concentració  que havia de tenir per evitar una caiguda a gran velocitat.

La velocitat màxima sostinguda que jo vaig arribar va ser 49 km/h. El temps total de l'etapa van ser 4h 45 minuts a 12,14 km/h de mitjana. El desnivell positiu de l'etapa és de 976,36m.

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/santo-domingo-de-la-calzada-burgos-81647637

https://www.ibpindex.com/ibpindex/ibp_analisis_completo.php?REF=38401755704163&MOD=BYC&LAN=es&REM=&SMD=m&FRE=5#fre

https://www.strava.com/activities/5889601155


 

 

2 comentaris:

  1. Fa dies que segueixo les vostres aventures pel camí de Sant Jaume, ànims que em sembla que ja falta menys per arribar.
    I la tornada la fareu en tren, en cotxe......

    ResponElimina

Comiat de el Camí

Avui s'ha llevat ennuvolat a Santiago. A les 8:30 hem anat caminant a fer cua per recollir la Compostelana que obrien a les 10:00 l'...