Pàgines

dimarts, 24 d’agost del 2021

Un dia de gossos

Avui havia de ser una etapa llarga, 104 Km. El Pau no es veia amb cor d’acabar-la i per això hem decidit començar-la més endavant, a Hospital de Órbigo a 33 Km. de León, on hem pres un cafè amb llet i unes pastes, després d’aturar-nos en una gasolinera a netejar la bici i inflar les rodes.

El Pau ha segellat la credencial i ha començat l’etapa amb la intenció de tenir forces per pujar l’Alto del Hierro (1517 m.) abans d’arribar a Ponferrada.

Hem quedat per trobar-nos a El Ganso, abans d’iniciar la pujada, per esmorzar com Deu mana.

Fotos del Puente Honroso i l’esglèsia de San Juan Bautista en l’Hospital de Órbigo i trucada del Pau que té problemes amb la bici.

On ets fill? A Santibáñez de Valdeiglesias. TomTom indica’m el camí. El TomTom el porta a Villares de Órbigo. Aquí no, a Santibáñez. Ja ha arribat. Que no, que això és Villares.


Trucada al Pau. Nen, que estic perdut. Com tots els joves, el Pau té recursos tecnològics. Envia’m un WathsApp amb la teva ubicació i et vaig guiant per telèfon. Ens trobem!

Sembla que la bici està poc engreixada i eI fre davanter fa el tanoca. Engreixem la bici i premem el  fre. Continua la ruta amb un inici de pàjara.

L’Alfons no vol que li passi com sempre, que el Pau arribi abans a El Ganso, i deixa Astorga per després d’esmorzar mentre el Pau fa la pujada.

TomTom, porta’m a El Ganso. Carrer? Posa R i surt Rodrigatos de la Obispalia. Doncs val, aquest carrer mateix. No és un carrer, és una aldea a la quinta forca de El Ganso. L’Alfons pensa: “jo si que estic fent el ganso”.

Però arriba abans que el  Pau (plas, plas, plas).

Trucada del Pau: “papa que la bici no va bé”. On ets? A Santa Catalina de Somoza, el poble del costat.

Fiquem la bici al cotxe i reculem cap Astorga a un taller de reparacions trobat al Google. Arreglen els frens però el Pau no surt gaire content. Finalment esmorzem a Astorga. Quina gana i quina pixera!


Fem quatre fotos a la catedral i altres indrets i enfilem cap a Ponferrada. Ens diuen d’un taller de bicis, anem després de la migdiada, el Pau en bici, l’Alfons en cotxe. Quan arribem, sembla que la bici va bé, que no cal reparació. Passejada pel centre i fotos al Castell.



Al vespre anem a sopar a El Bodegón, que ens havien recomanat els de la foto de León. Tres quarts d’hora fent cua i finalment no valia tant la pena. El local molt maco i molt antic però només tenen quatre plats, bé, quatre tapes: les patates braves (el plat estrella), rabas, musclos i escorces de xurreria. Això si, no gaire car.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comiat de el Camí

Avui s'ha llevat ennuvolat a Santiago. A les 8:30 hem anat caminant a fer cua per recollir la Compostelana que obrien a les 10:00 l'...